Jongeman in Tanger in kraag gevat na chanteren meisje (16)

marokko
1
7 sep '16
Een jongeman van 18 jaar is in de noordelijke stad Tanger opgepakt voor de seksuele chantage van zijn virtuele vriendin.

De chantage-verdachte wist naaktfoto's van zijn 16-jarige vriendin te bemachtigen. Of hij dat onder dwang deed is niet bekend maar hij maakte flink misbruik van het materiaal. Hij dreigde deze foto's op internet te zetten als het meisje niet zou betalen. Dat meldt Al Massae vandaag in de krant. De politie-eenheid die speciaal is ingezet voor cybercrime in de stad Tanger kreeg de zaak onder ogen en greep direct in. 

Uit onderzoek blijkt dat de dader het meisje via sociale netwerken leerde kennen. Al gauw bevond ze zich in zijn kwaadaardig plan. In plaats van te betalen biechtte ze alles op waarna haaf vader direct aangifte deed. De speciale politie-eenheid wist de dader op te sporen. Voor agenten was het vervolgens een koud kunstje om hem thuis te arresteren.

Bij de aanhouding werd ook een mobiele telefoon in beslag genomen. Daarin vond de politie de foto's waar het om ging en lange gesprekken die hij met het meisje voerde, waarschijnlijk via WhatsApp of Facebook Messenger. Hij is vastgezet en moet zich verantwoorden voor het bezitten van pornografisch materiaal van een minderjarige, chantage en afpersing. 

© Redactie 2016
marokko
tanger
chantage
naaktfoto
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?