Marokkaanse moeder laat kindje (7) bewust achter in winkelcentrum

marokko
11
7 sep '16
Een moeder uit Tetouan is door de Spaanse politie in Sebta gearresteerd omdat ze haar kind had achtergelaten in een winkelcentrum.

Dat meldde persbureau EP gisteren. De feiten dateren van 13 augustus, deze week verscheen de vrouw voor de rechter. De politie is er zeker van dat de moeder niet terug wilde keren. De vrouw kon snel opgespoord worden waarna arrestatie volgde. Tijdens haar verhoor legde ze uit dat ze niet de financiële middelen heeft om haar kindje te houden en ervoor te zorgen. 

Ook heeft ze geen familie die haar hierin kan bijstaan. Met de vader van het kind heeft ze geen relatie. Het kindje werd in het winkelcentrum van de stad huilend en zwervend aangetroffen. Bezoekers van het centrum hebben tevergeefs geprobeerd om zijn ouders te vinden, alvorens ze de autoriteiten waarschuwden. De moeder verscheen vandaag voor de rechter.

Groeiend probleem
Volgens Huffington Post Marokko is het achterlaten van een kind een terugkerend fenomeen. Op 26 augustus liet een vrouw uit Tiznit haar twee kinderen achter bij een politiebureau. Deze moeder rechtvaardigde haar bizarre daad door uit te leggen dat hun vader was overleden en dat ze geen middelen had om zichzelf en de kinderen te onderhouden. 

De kinderen waren slechts drie en twee jaar oud en zijn opgevangen in een ziekenhuis in de zuidelijke stad. Marokko probeert nu een juridisch kader op te bouwen om het fenomeen te bestrijden en de kinderen te beschermen. Daarvoor werd het programma 'Himaya' in het leven geroepen. Marokko werkte daarvoor samen met UNICEF en de Europese Unie. 

Het programma richt zich op het respecteren van de belangen van het kind tijdens gerechtelijke procedures en de juiste toepassing van het strafrecht en burgerlijk recht bij dergelijke zaken.

© Redactie 2016
marokko
tetouan
ceuta
kinderen
moeder
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi