Doodstraf voor stenengooiers na doden Marokkaans gezin

marokko
4
8 sep '16
De rechter in Marrakech heeft de doodstraf uitgesproken tegen twee mannen die de dood van een gezin in bloei op hun geweten hebben,

De rechtbank in Marrakech oordeelde afgelopen dinsdag dat de doodstraf de enige passende straf is in de zeer pijnlijke zaak. Volgens Al Ahdath Al Maghribiya speelde deze dramatische gebeurtenis zich af op de snelweg. Twee mannen gooiden stenen op een rijdende auto om deze zo tot stoppen te dwingen en de inzittenden van hun eigendommen te ontdoen. Het gezin, getrouwd koppel en een dochter, overleefde deze aanslag niet. De rechter besloot de dwazen dan ook zwaar te straffen.

In Marokko vinden dergelijke pogingen met enige regelmaat plaats. Vorige maand raakten vier mensen uit een familie gewond toen er stenen werden gegooid op de snelweg tussen Casablanca en Rabat. Zij verkeren allen buiten levensgevaar. De veroordeelde verdachten zullen niet ter dood worden gebracht. Marokko voert de doodstraf sinds 1992 niet meer uit. Zij zullen de rest van hun leven achter slot en grendel wegkwijnen.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
stenengooiers
doodstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?