Casablana vijfde meest vervuilde stad ter wereld

marokko
51
9 sep '16
Slecht nieuws voor milieuactivisten in Casablanca: hun stad hoort bij de meest vervuilde steden ter wereld.

Een Amerikaans observatorium nam 211 grote steden op de loep en keek daar naar de luchtkwaliteit. Voor Marokko is een dergelijk rapport belangrijk omdat het binnenkort milieutop COP22 organiseert in Marrakech. Casablanca, dat veel noordelijker ligt, moet nog veel doen aan de uitstoot van broeikasgassen, aldus Amerikaanse onderzoekers, meldt Assabah. 

Het goede nieuws is dat Casablanca de enige Marokkaanse stad is in de lijst met 211 grote steden die nog veel werk te verrichten hebben. Casablanca staat zoals gezegd vijfde, achter Accra, Caïro, Beiroet en Kathmandu. Rachid El Moulki werd naar aanleiding van de gegevens gecontacteerd door een journalist van de krant. El Moulki is de regionaal directeur van het ministerie van Volksgezondheid in de regio Casablanca-Settat.

Hij gaf toe het rapport niet te hebben gelezen en merkt op dat het ministerie zich wel degelijk bewust is van de vervuilde lucht in de economische hoofdstad. Het ministerie werkt volgens hem hard aan de oplossing en beweerde daarnaast dat er een direct verband is tussen luchtvervuiling en aandoeningen aan de luchtwegen bij burgers. 700 van hen zouden elke dag medische hulp zoeken voor deze problemen. 
30% van de verontreinigde lucht wordt veroorzaakt door voertuigen, voegde hij toe. 

© Redactie 2016
marokko
cop 22
milieutop
milieu
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?