Nepagent steelt 13 schapen in Tanger

marokko
1
9 sep '16
Een crimineel die zich als politieagent voor deed is erin geslaagd om veehouders op een markt in Tanger op te lichten.

Een paar dagen voor Eid ul-Adha is de aankoop van een offer voor veel Marokkanen nog een zorgenkindje, niet alleen vanwege de financiën maar ook door frauduleuze praktijken. Daar weet een 38-jarige schapendief alles van. Hij werd gisteren gearresteerd nadat hij dertien schapen had gestolen. Hij deed zich voor als een agent die net klaar was met zijn dienst en even snel wat offers kocht. 

Hij was met twee anderen. Ze onderhandelden, controleerden de tanden van de schapen en andere elementen om hun gezondheid te bepalen om vervolgens vijf schapen te kiezen. De verkoper werd uitgenodigd om bij de 'agent' thuis te komen om het geld te krijgen. Akhbar Al Yaoum meldt dat de oplichter toen zijn slag sloeg. De verkoper vergezelde de nepagent in zijn auto huiswaarts toen hij plots stopte bij een supermarkt. 

De dief gaf hem een briefje van 200 dirham en vroeg hem of hij even een fles water wilde kopen. Zodra de nietsvermoedende verkoper buiten was scheurde hij weg. Zo zou hij 13 schapen hebben gestolen. De politie van Tanger nam de zaak hoog op waarna ze hem konden vinden en arresteren. Zijn twee handlangers worden nog gezocht.

De nepagent moet zich verantwoorden voor het vormen van een criminele bende, diefstal, fraude en het zich voordoen als agent.

© Redactie 2016
marokko
eid ul adha
opmerkelijk
schapen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi