Vrouw in Marokko laat man en kinderen in de steek, vader dumpt kinderen

marokko
12
9 sep '16
Kinderen zijn wereldwijd de klos als ze ruziënde of scheidende ouders hebben. Dat bleek weer eens uit een bizar geval in Marokko.

Daar werden drie kinderen achtergelaten door hun vader, een kruidenier. De vader woonde met zijn kinderen in een dorp in de buurt van de zuidelijke stad en besloot zijn drie kinderen achter te laten toen zijn vrouw hem verliet. Zij besloot na twaalf jaar huwelijk haar man en kinderen achter te laten om weer bij haar ouders te gaan wonen, meldt Al Ahdath Al Maghribiya vandaag. 

De kinderen, vijf tot twaalf jaar, werden bij de rechtbank van de stad achtergelaten. Lokale verenigingen probeerden de vader er nog van te overtuigen zijn kinderen weer in huis te nemen maar dat weigerde hij. Hij werd daarop gehoord door de rechtbank en bevestigde dat hij zijn kinderen wil terugnemen als hun moeder ook terugkomt. 

In Marokko is het bij wet verplicht dat de echtgenote terugkeert naar huis omdat ze verplichtingen heeft jegens haar kinderen, tenzij het tweetal gescheiden is. Het is niet bekend of het echtpaar wil en gaat scheiden.

© Redactie 2016
marokko
tiznit
scheiding
trouwen
huwelijk
kinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?