In Spanje gestrande Marokkanen krijgen hulp van Mohammed VI

marokko
0
9 sep '16
In de haven van Cartagena hebben Marokkaanse buitenlanders dagenlang vastgezeten omdat de veerboot waarmee ze naar Marokko zouden gaan kapot ging.

Wegens een technisch probleem kon de boot geen koers zetten naar Tanger. Cartagena ligt in het oosten van Spanje. Koning Mohammed VI trok het lot van de toeristen zich aan en zorgde er persoonlijk voor dat er hulp van Marokkaanse kant kwam en de Marokkanen hun vaderland konden bezoeken. De Mohammed V Stichting kreeg bevelen om de groep toeristen te helpen.

Daarop werd een team gestuurd bestaande uit onder meer maatschappelijke medewerkers. In de haven werden ze bijgestaan door medewerkers van de consulaten in Valencia en Almeria, meldt Le360. Achter de schermen zorgde de stichting ervoor dat de getroffenen hun geld terugkregen. Bovendien moest de rederij ervoor zorgen dat de passagiers zonder auto naar het zuiden van Spanje werden gebracht. 

Daarop werden bussen geregeld. Ruim 600 passagiers hadden een eigen auto en reisden daarmee af naar een van de zuidelijke havens. Ook zij kregen het geld voor hun tickets terug. De boot vertrok van Barcelona en zou in Tanger Med aanmeren. Door het mankement (in een van de motoren) kwam de boot echter niet verder dan de oostelijke haven Cartagena. Dat ligt een flink stuk van de zuidelijke havens. 

Een reis per boot van Barcelona naar Tanger kan per gezin tot in de duizenden euro's kosten. In totaal ging het om 800 Marokkenen. 

© Redactie 2016
marokko
spanje
cartagena
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?