Marokko prijst Saudi-Arabië om organisatie Hadj

marokko
20
9 sep '16
Marokko heeft Saudi-Arabië geprezen nadat er nieuwe maatregelen in het leven zijn geroepen om de comfort en veiligheid van pelgrims te garanderen.

De hadjperiode is aangebroken en dat zorgt voor immense drukte in Mekka en Medina. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zich positief geuit over de organisatie van het grootste 'evenement' ter wereld. Het ministerie erkende daarnaast dat Saudi-Arabië voortdurend bezig is met het ontwikkelen en verbeteren van de diensten met betrekking tot de religieuze plicht van moslims over de hele wereld. 

Deze verklaring werd door persbureau MAP gepubliceerd. Het is een directe klap richting onder meer Iran, dat zich kritisch uitte over de organisatie van de Hadj. Het sjiitisch land doet er alles aan om ontevredenheid aan te wakkeren onder moslims. Dat de verklaring als steunbetuiging aan Saudi-Arabië gezien kan worden blijkt wel uit de laatste zin. 

Daarin meldt het ministerie dat iedereen vooral weg moet blijven van de politisering van deze islamitische aangelegenheid. Zij die dit wel doen kunnen de sfeer beïnvloeden. Marokko is dus van mening dat landen hun politieke issues onderling niet mogen uitvechten met de Hadj als onderwerp. Een uiterst verstandige en gepaste opmerking van het ministerie.

© Redactie 2016
marokko
saoedi-arabië
hadj
mekka
pelgrims
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?