Veiligheidsdiensten Marokko extra paraat tijdens Eid ul-Adha

marokko
3
10 sep '16
De veiligheidsdiensten in Marokko zijn in de hoogste staat van paraatheid om ervoor te zorgen dat Eid ul-Adha veilig verkoopt.

Deze verhoogde status werd gisteren ingezet omdat de festiviteiten en drukke dagen zijn begonnen. Dat meldt Al Ahdath Al Maghribiya vandaag in de krant. Vrijwel alle veiligheidsorganen in Marokko doen mee aan de extra maatregelen en paraatheid. Denk daarbij aan de politieautoriteit DGSN, de Koninklijke Gendarmerie en alle inlichtingendiensten.

Het dagblad legt uit dat de hoogste staat van paraatheid is ingesteld omdat Marokko in oorlog is met vooral lokale cellen van Daesh. Hoewel Marokko al veel slapende cellen heeft opgerold sluit het niet uit dat er cellen zijn die aanslagen hebben gepland en deze alleen nog hoeven uit te voeren. Burgers zullen in de eerste plaats merken dat er meer 'uniformen' te zien zijn op openbare plaatsen.

Ook worden veel politiemensen ingezet in burgerkleding. Daarnaast vinden er veel meer patrouilles plaats. Personen die betrokken zijn bij terrorisme worden extra in de gaten gehouden en waar nodig gearresteerd. Ook gezochte 'normale' criminelen worden nog voor Eid ul-Adha zo veel mogelijk opgepakt en vastgezet.

© Redactie 2016
marokko
eid ul adha
veiligheid terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?