Evenement voor Marokkaans computertalent

marokko
1
10 sep '16
Mind Maker organiseert in Casablanca een speciaal evenement voor Marokkaanse kinderen die affiniteit hebben met programmeren.

Mind Maker doet dat samen met de Marokkaanse Vereniging van Game Developers. Het even staat voor volgende week gepland en is voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar.Doel van deze speciale dag om deze jonge ontwikkelaars kennis te laten maken met het echte werk. Tijdens deze speciale 'programmeerdag' moeten ze bijvoorbeeld binnen vier uurtjes een videogame maken die te maken heeft met het milieu. 

De game mag voor zowel de computer als voor tablets gemaakt worden. 'Wij hopen de capaciteiten van deze kinderen te verbeteren en hen te laten deelnemen aan de digitale toekomst', zegt Hamze Debbarh tegen Huffington Post Marokko. Debbarh is medeoprichter van Mind Maker.  

Affiniteit
Kinderen die naar het evenement komen en deelnemen hebben al enige ervaring met codering. Mind Maker helpt deze groep onder meer met Cod Cod Codet, een programma waarmee jong talent kennis kan maken met het programmeren van computers. De workshop kan het hele schooljaar gevolgd worden en heeft speciale programma's voor alle leeftijden waarmee zij computertaal kunnen leren. 

Ongeveer 900 kinderen volgden de workshops van Mind Maker en honderd van hen staken daar bovenuit met het volgen van trainingen in drie kwartalen, vertelt Debbarh. De jonge ondernemer verwacht in ieder geval dertig kinderen tijdens het programmeerevenement van volgende week. Ouders zien het in ieder geval helemaal zitten. 

'We krijgen ouders van alle leeftijden binnen die willen dat hun kinderen worden opgeleid in het programmeren van computers.'

© Redactie 2016
marokko
casablanca
mind maker
computers
programmeren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?