marokko
21
13 sep '16
Het zaalvoetbalteam van Marokko stond afgelopen nacht tegenover Azerbeidzjan en dat team bleek een maatje te groot.

Het Marokkaanse zaalvoetbalteam kwalificeerde zich zonder al te veel kleerscheuren voor dit mondiale toernooi. De Atlas Leeuwen plaatsten zich door door te stromen naar de halve finale van de Afrika Cup, het toernooi waar ze uiteindelijk als kampioen uit de bus kwamen.

Vannacht stond de eerste groepswedstrijd op het programma. In het Stade Coliseo Ivan de Bédout in Medellin bewees de tegenstander, Azerbeidzjan, niet alleen op papier maar ook in spel een moelijke tegenstander te zijn. Maar liefst vijf doelpunten kreeg de Marokkaanse equipe te verwerken, een uitslag die in schril contrast staat met het eerdere oefenduel tegen Portugal in aanloop van dit WK. Daar verloren de Atlas Leeuwen met een acceptabel resultaat van 4-3.

Marokko speelde in de eerste helft nog redelijk goed en ging met een nog in te halen 0-2 achterstand de rust in. Na rust gaf Azerbeidzjan vol gas en vielen de doelpunten steeds gemakkelijker.