Marokkaanse verlaat Charlie Hebdo

marokko
46
13 sep '16
Zineb El Rhazoui is een Marokkaans-Franse vrouw die werkzaam is voor Charlie Hebdo. Ze heeft nu echter haar ontslag aangekondigd.

El Rhazoui staat in Frankrijk bekend als 'de Marokkaanse van Charlie Hebdo'. Bij een Frans radiozender voor studenten kondigde ze haar ontslag aan, meldt Huffington Post Marokko. 'Ik verlaat Charlie Hebdo en sla deze bladzijde om omdat degenen die van dit werk hielden dood of verdwenen zijn', begint ze haar relaas met een verwijzing naar de aanslag in januari 2015.

'Tegenwoordig is het niet meer hetzelfde. De krant is niet hetzelfde. De redactie is niet hetzelfde. Ik zie de grappige tekeningen van Charb niet meer en ook de verhitte discussies blijven uit. Charlie is volledig onder politietoezicht', klaagde de beroepsprovocateur. Ze zegt dat het blad nu lijdt aan artistieke en redactionele kortheid. Wel hoopt ze dat het blad in de toekomst zal slagen. 

'Waar de talenten van Charlie zijn vertrokken zullen anderen zich aandienen', aldus El Rhazoui. Zij ontsnapte aan de aanslag omdat ze op vakantie was in Casablanca, waar ze vandaan komt. 

Beweging
Ook in Marokko is ze actief. Ze geldt als mede-oprichtster van de Alternatieve Beweging voor Individuele Vrijheden (MALI). Zij pleit er met haar organisatie onder meer voor om artikel 222 af te schaffen. Daarin staat de Ramadan-wet geregeld.

© Redactie 2016
marokko
charlie hebdo
zineb el rhazoui
frankrijk
casablanca
mali
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?