Marokkaans gezin woont in hol onder centrum van Tanger (video)

marokko
8
13 sep '16
In Tanger woont een gezin onder erbarmelijke en levensgevaarlijke omstandigheden in een soort hol onder de grond.

Ilyas Majdouline en zijn vrouw proberen zichzelf en hun drie kinderen een redelijke toekomst te geven maar dat wil wegens verschillende problemen maar niet lukken. Het stel ontmoette elkaar op straat toen ze in het verleden drugsverslaafden waren. Samen woonden ze in een appartement maar toen de vader betrokken raakte bij een ongeval verloor hij zijn baan. 

Huur betalen zat er daarom niet meer in waarna het gezin op straat belandde. Daar zwierven ze van slaapplek naar slaapplek maar telkens werden ze weggestuurd. Een van hun laatste verblijfplaatsen was op het dak van een kerk in het centrum van de stad. De kerkeigenaar trok zich het lot aan en gaf ze een ondergrondse kruipruimte waar ze zich konden vestigen.

Ondertussen doet Ilyas er samen met zijn vrouw alles aan om zijn kinderen te verzorgen. Familie die hem hierin kan ondersteunen heeft hij niet. Dagelijks moet hij vechten tegen de verleidingen van de straat. Deze bestaan zelfs uit mensen die grof geld aanbieden om zijn kinderen te kopen. Hespress zocht het gezin op.

© Redactie 2016
marokko
tanger
kerk
drugsverslaafd
kinderen
gezin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?