Moslima in VS in brand gestoken tijdens winkelen

buitenland
14
13 sep '16
Een Schotse moslima die als toeriste New York bezocht heeft de schrik van haar leven gekregen toen een racist haar plotseling in brand probeerde te steken.

Kort voor de herdenking van 11 september was de 36-jarige Schotse in New York langs de etalages van een dure winkelstraat aan het lopen in de Midtown Boutique op 5th Avenue. Ter hoogte van de Valentino stak een verdachte haar blouse in brand, meldt NY Daily News. Ze handelde snel waardoor alleen haar mouwen vuur vatten en ze geen brandwonden opliep. 

Een politiebron zegt tegen de bron dat het slachtoffer ineens immense hitte voelde en toen ze even omkeek zag ze dat haar mouw in brand was gevlogen. De verdachte trok op dat moment zijn aansteker weg en liep door zonder iets te zeggen. De vrouw viel op als moslima omdat ze traditionele kleding droeg. De NYPD Hate Crimes Task Force onderzoekt de zaak en gaat uit van een islamofobe aanval. 

Anti-islam
Ibrahim Hooper, woordvoerder van de Raad voor Amerikaans-Islamitische Relaties, dringt aan op grondig onderzoek. Volgens hem is de moordpoging tekenend voor de anti-islamitische sentimenten in de Verenigde Staten. 'Natuurlijk maak ik me zorgen, het is symptomatisch voor de stijging van islamofoob sentiment.' 

Het incident staat dus niet op zichzelf. Khalid Jabara, een Amerikaanse moslim uit New York, werd vorige maand doodgeschoten door zijn racistische buurman. De dader terroriseerde de familie al geruime tijd. Vorige week viel een 32-jarige man twee moslima's aan. Hij probeerde hun hoofddoeken van hun hoofden te trekken en sloeg hen in het gezicht. 

Hij werd door de politie van New York gearresteerd.

© Redactie 2016
moslima
moslimdiscriminatie
schotland
islam
moslima
new york
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi