Soldaat valt militaire rechters aan in Marokko

marokko
1
14 sep '16
Een soldaat, geplaagd door familie- en financiële problemen, heeft zich tegen de rechters gekeerd in een militaire rechtbank in hoofdstad Rabat.

De soldaat was in het kielzog van het beveiligingsprogramma 'Hadar' werkzaam in Al Hoceima en Fes. Daar was hij gestationeerd om eventuele terreurdreigingen het hoofd te bieden. Het ging echter mis toen hij zijn superieuren in deze steden begon te lasteren. Hij werd voor twee maanden naar de gevangenis van Salé gestuurd wegens gebrek aan discipline en het belasteren van zijn meerderen, meldt Assabah. 

Afgelopen donderdag ging het weer mis. Voor de rechters begon hij opnieuw ernstige beschuldigingen te uiten en beledigde hij de rechters. Gezien de ernst van de gedragingen deden de rechters een beroep op de aanwezige getuigen. Na beraadslaging werd de verdachte veroordeeld tot twee jaar cel. Getuigen melden dat de man erg veranderd was als gevolg van financiële problemen.

Hij verdiende slechts 1.000 dirham per maand en had meerdere kinderen. Schulden kwamen hem boven het hoofd na de dood van zijn vrouw en een tweede huwelijk. Zijn situatie verslechterde toen hij werd ontheven van zijn missie inzake Hadar en werd teruggeroepen naar de kazerne. Vervolgens kwam hij in een depressie terecht.

Voor het beledigen van zijn leidinggevenden en de rechterlijke macht is hij nu nog dieper in de problemen geraakt.  

(Illustratie Mohammed Elkho - Le360)

© Redactie 2016
marokko
rabat
militair
defensie
leger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?