Proces tegen Deense pedofiel in Marokko uitgesteld

marokko
2
14 sep '16
Een nieuwe zitting tijdens het proces van een Deense toerist, beschuldigd voor pedofilie, is uitgesteld omdat er geen tolk beschikbaar is.

De zitting zou vandaag plaatsvinden in de rechtbank van Marrakech. Het is niet de eerste keer dat het proces uitloopt. Deze zitting zou de negende zijn en zou van inhoudelijke aard zijn en werd uitgesteld tot vandaag. Vandaag vond de zitting opnieuw niet plaats omdat er een tolk ontbrak. Volgens bronnen van de krant zou er echter ook een andere reden zijn voor het uitstel. 

Bedelen
Twee belangrijke getuigen zouden ontbreken. Het gaat mogelijk om de slachtoffers. De tieners ontmoetten de man in Marrakech, op het Djemaa El Fna plein. Zij vroegen de Deen om geld voor eten. Hij wilde dat best geven, maar wel in ruil voor seksuele handelingen. Hiervoor zouden ze 50 dirham krijgen. De twee jongens gingen vervolgens met hem mee naar een bos, gelegen in de omgeving. 

Armoede
Agenten die hun gebruikelijke patrouilles uitvoerden betrapten de man. Of zij de belangrijke getuigen zijn kon de bron, Akhbar Al Yaoum, niet zeggen. De tieners uit Ourika zeggen dat ze naar het centrum kwamen om wat geld te regelen voor hun arme families. Ze zijn ondergebracht in een revalidatiecentrum. De Deen zit logischerwijs vast.

Wanneer het proces weer doorgaat is niet bekend.

© Redactie 2016
marokko
denemarken
pedofiel
marrakech
ourika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?