Dertig personen voor rechter om bosbranden Marokko

marokko
0
14 sep '16
Sinds het begin van dit jaar tot september zijn dertig verdachten voor de rechter verschenen inzake de bosbranden in Tetouan, Chefchaouen en Ouazzane.

Volgens de regionale commando van de Koninklijke Gendarmerie, geciteerd door MAP, werden negen van hen op heterdaad betrapt en gearresteerd. De laatste arrestatie vond plaats tijdens Eid ul-Adha, op maandag 12 september. Toen werd iemand gearresteerd door de Koninklijke Gendarmerie van Chefchaouen voor het veroorzaken van een bosbrand in de buurt van Bab Taza. Ongeveer 60 hectare bos werd hiermee vernield. 

Menselijk falen
Sinds het begin van deze zomer wordt Marokko geteisterd door een reeks van bosbranden. Vooral in de steden Jebel Lahbib (Tetouan), Khmis Boujediane (Larache), Bab Taza en Ksar El Majaz (Fahs-Anjra) vonden regelmatig bosbranden plaats. Honderden hectaren gingen verloren. Jaarlijks gaat ongeveer 3.000 hectare bos in rook op bij een gemiddelde van 290 branden per jaar.

Dat laat Fouad El Assali, voorzitter van het nationaal bosbeheer, weten tegenover Huffington Post Marokko. Abdeladim El Hafi, Hoge Commissaris voor Water, Bos en de bestrijding van Woestijnvorming, zegt dat 98% van de branden te wijten zijn aan menselijke invloeden. Sommigen worden bewust aangestoken terwijl anderen ontstaan door fouten en onverantwoordelijk gedrag.

© Redactie 2016
marokko
bosbrand
tetouan
chefchaouen
ouazzane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?