Marokkaanse agent schiet dief met machete neer (video)

marokko
9
14 sep '16
Een Marokkaanse politieman heeft heldhaftig gereageerd toen twee jongemannen met zwaarden kapmessen en het leven van anderen in gevaar brachten.

Van het tafereel zijn beelden opgedoken op Facebook. De politie reageerde op de klacht van een slachtoffer die zei dat hij is aangevallen door vier personen, onder wie twee meisjes die werden gebruikt als 'lokkers'. Als de slachtoffers eenmaal gelokt zijn door de meiden worden ze door de mannen bedreigd met zwaarden of kapmessen. Deze methode is in opkomst in Marokko. 

Onmiddellijk na het ontvangen van het telefoontje haastte de politie zich naar de plek des onheils. Daar vonden ze de criminelen toen ze net wilden toeslaan na het vinden van een nieuw slachtoffer. De politie achtervolgde de verdachten, van wie er één op een muur klom en alle orders negeerde. Hij zwaaide met zijn kapmes en dreigde hen aan te vallen. 

Lof
'Vandaag niet', moet de agent gedacht hebben toen hij de trekker overhaalde. Hij vuurde tweemaal waarna de verdachte naar beneden viel. Ondanks geraakt te zijn bood hij nog veel weerstand. Op sociale netwerken zijn Marokkanen vol lof over het handelen van de agent. Zij vinden dat dergelijke interventies de enige oplossing is om criminelen af te schrikken. 

De Marokkaanse autoriteiten hebben agenten eerder al opgedragen sneller te schieten om menselijk leed te voorkomen. Het filmpje is hier te zien. 

© Redactie 2016
marokko
fes
politie
zwaard
schietpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?