Marokkaanse regio kampt met levensgevaarlijke vijand

marokko
1
15 sep '16
Provincie Fqih Bensalah heeft te kampen met een serieus schorpioenenprobleem. Sterfgevallen als gevolg hiervan zijn geen uitzondering meer.

Afgelopen zaterdag kwam een meisje van 18 jaar nog om het leven nadat ze door een schorpioen werd gestoken. Zij kwam uit het dorpje Chegdal, gelegen in de provincie. De evacuatie van het slachtoffer naar het regionaal ziekenhuis van Beni Mellal, 70 kilometer verder, bleek zinloos. Dat meldt de krant Al Massae vandaag. Het slachtoffer zou kort na Eid ul-Adha trouwen.

Naar aanleiding van het drama hebben verschillende organisaties hun onvrede geuit over het gebrek aan passende behandeling in een gebied vol met deze enge en levensgevaarlijke beestjes. 

Schoen
Schorpioenen zijn levensgevaarlijk omdat ze op plaatsen verstoppen waar burgers vaak komen. Vorige week woensdag kwam een dertigjarige man eveneens om het leven toen hij werd gestoken door een schorpioen. Deze zat in zijn schoen. In dezelfde week en in dezelfde regio kwam een scholier rond de 18 jaar ook om het leven. Het beestje verschuilde zich in het bed van het slachtoffer.

© Redactie 2016
marokko
fqih bensalah
schorpioen
gezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi