Vrouw in Marokko overleden na zelfverbranding bij rechtbank

marokko
0
15 sep '16
De vrouw die in een rechtbank in Larache zichzelf in brand heeft gestoken is overleden.

Onze redactie meldde onlangs dat de vrouw zichzelf overgoot met een brandbaar goedje en het daarna aanstak. De reden achter haar zelfmoord kan nog niet met zekerheid vastgesteld worden, meldt Akhbar Al Yaoum. De krant weet wel wat een van de oorzaken kan zijn. Dinsdag 6 september deed Mbarka R. het ondenkbare uit mogelijke onvrede over een justitiële beslissing. 

R. leefde geruime tijd in onmin met haar buren waarna een rechtszaak volgde. Sommige bronnen melden tegenover de krant dat de vrouw werd lastiggevallen door buren die herhaaldelijk hadden gedreigd haar naar de gevangenis te sturen. Er zouden ook klappen zijn gevallen na een hevige woordenwisseling. Een van de verdachten werd vrijgelaten nadat ze haar borgtocht betaalde. 

Mogelijk vreesde de vrouw dat ze daadwerkelijk de cel in moest voor haar aandeel in de ruzie. Paniek en boosheid kwamen mogelijk samen toen ze het onomkeerbare deed. Het slachtoffer overleed zondag na een week in het brandwondencentrum van Casablanca. Ze had tweedegraads brandwonden over haar hele lichaam. De politie doet onderzoek om achter een motief te komen.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
larache
zelfmoord
zelfverbranding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?