Vader brengt Marokkaans kindje om met rattengif in drinkyoghurt

marokko
5
17 sep '16
De dood van een tweejarig kind in regio Beni Mellal heeft voor opschudding gezorgd omdat drinkyoghurt de grote kwaaddoener zou zijn. Dat bleek echter niet het geval.

De vader liet tegenover de autoriteiten weten dat zijn zoontje van twee overleed aan een voedselvergiftiging na het drinken van drinkyoghurt, meldt Al Ahdath Al Maghribiya vandaag. Hij wilde zijn zoon ombrengen om later zelfmoord te plegen. Om dit te doen verdunde hij rattengif in de yoghurt. De dertigjarige vader komt uit Tiloukit en woont in Douar Bzaza in de provincie Beni Mellal. 

Onderzoek
Vorige week zaterdag bekende hij schuld nadat hij een spervuur aan vragen kreeg. In eerste instantie onderzochten de autoriteiten nog of de doodsoorzaak die de man noemde klopte. Hiervoor gingen ze naar het winkeltje waar hij deze gekocht zou hebben. Daar kregen ze van de verkoper te horen dat hij 36 pakjes drinkyoghurt heeft ingekocht en er daarvan 32 heeft verkocht. Hij ontving geen enkele klacht.

De vervaldatum op de verpakking was bovendien keurig met een houdbaarheid tot 4 oktober. De rechercheurs moesten de 'moordenaar' elders zoeken. Toen zij de man nog eens stevig aan de tand voelden bekende hij alle feiten. Hij is vastgezet en staat terecht voor moord.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
beni mellal
rattengif
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?