Omstanders filmen terwijl Marokkaan doodgeslagen wordt in Martil

marokko
5
19 sep '16
Twee dagen na Eid ul-Adha is een jongeman in Martil gedood op klaarlichte dag en midden op straat.

Al Ahdath Al Maghribiya schrijft vandaag over de schokkende daad. De dodelijke aanval werd gefilmd, vermoedelijk door handlangers van de twee aanvallers. De video circuleert inmiddels op mobiele telefoons en sociale netwerken. Hoe gruwelijk ook, deze beelden hebben ervoor gezorgd dat de daders geïdentificeerd en gearresteerd konden worden. Het schokkende aan de zaak is dat omstanders keken en niet ingrepen, zo is te zien op de beelden. 

Oude man
De moord vond afgelopen woensdag plaats en werd uitgevoerd door twee jongemannen van 18 en 25 jaar. Het slachtoffer is de 26-jarige Ismaël Ahmim. Hij werd aangevallen in de buurt van zijn huis in Diza Martil. Ze sloegen net zo lang door tot de dood volgde. Voorbijgangers bleven toekijken op enkele meters afstand. Alleen een oude man durfde in te grijpen maar werd tegengehouden door een jongeman. 

Hij kon niet voorkomen dat de moordenaars vluchtten na hun daad. De politie van Tetouan kreeg de video op een gegeven moment onder ogen en besloot een onderzoek in te lassen. Hieruit bleek dat het slachtoffer 4.000 dirham aan schulden had bij de moordenaars.

© Redactie 2016
marokko
martil
moord
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi