Marokkaanse zakenman voor 40 miljoen dirham opgelicht door sahir

marokko
5
19 sep '16
We hebben het vaker gezegd en blijven het herhalen: blijf uit de buurt van zogenaamde fqih's, die in werkelijkheid uitvoerders van sihr zijn.

Een zakenman uit Marokko heeft aan den lijve ondervonden hoe slecht deze mensen wel niet zijn en hoe ver hun werk is verwijderd van wat de islam voorschrijft bij bijvoorbeeld tegenspoed. Het merkwaardige verhaal begon toen de zakenman uit Casablanca met zijn assistente trouwde en deze hem adviseerde om deze sahir te bezoeken om zijn bedrijf te laten groeien. 

Textielfabriek
Gedreven door hebberigheid besloot de eigenaar van de textielfabriek, gelegen in het industriële gebied van het Moulay Rachid district, de beroemde sahir te bezoeken in Safi. In zijn fabriek werken maar liefst 700 mensen. Niet bewust van het feit dat Allah voor 'baraka' zorgt vroeg hij de sahir vervolgens om zijn eigendommen te beschermen tegen concurrenten en andere jaloerse mensen, meldt Assabah vandaag. 

De sahir wist wel raad met de steenrijke naïeveling en raadde hem in eerste instantie aan om zijn dochter in dienst te nemen en haar in zijn villa te laten leven voor een betere bescherming. Daarvoor moest hij ook al zijn zoon aannemen. 

Scheiden
Tot overmaat van ramp wist hij de zakenman ervan te overtuigen dat een djinn eiste dat hij van zijn twee vrouwen moest scheiden en zijn bedrijf moest verlaten voordat er ongelukken gebeuren. Hij gehoorzaamde. Hierdoor kwam hij in de problemen met de autoriteiten omdat hij nalatig is geweest inzake zijn verplichtingen als eigenaar van een groot bedrijf.

Dit is het moment dat de fqih weer in actie kwam. Hij kreeg de zakenman zo ver dat hij al zijn bezittingen verkocht aan zijn twee kinderen om zo een veiling van zijn eigendommen te voorkomen. Hierdoor verloor hij 40 miljoen dirham. De sahir zou hem daarna gebeld hebben met de mededeling 'dat de Marokkaanse wet geen bescherming biedt aan dwazen'.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
sa7ir
zwarte magie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi