'Alle vijf agenten vervolgen in zaak Mitch Henriquez'

algemeen
0
19 sep '16
Alle vijf de agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez op 27 juni vorig jaar in het Haagse Zuiderpark, moeten worden vervolgd.

Dat vinden de nabestaanden van Henriquez, aldus hun advocaat Richard Korver. Het Openbaar Ministerie besloot maandag dat twee van de vijf betrokken agenten zich voor de strafrechter moeten verantwoorden voor hun rol bij de dramatisch afgelopen aanhouding. De drie anderen worden niet strafrechtelijk vervolgd.

De nabestaanden vinden dat alle betrokken agenten hadden moeten weigeren om Mitch Henriquez in een politiebus te vervoeren. "Het was immers klip en klaar dat Mitch buiten bewustzijn was", benadrukt Korver. "De ambtsinstructies schrijven dan voor dat een ambulance moet worden opgeroepen."

Er waren twee ambulances op het festival-terrein. Daarom had "ter plekke snel adequate medische hulp kunnen worden verleend", vindt de advocaat. Omdat de agenten Henriquez zelf naar het bureau hebben vervoerd, is volgens Korver kostbare tijd verloren gegaan. "De moeder, zussen en neef van Mitch menen daarom dat ook daarvoor vervolgd zou moeten worden."

© ANP 2016
politiegeweld
mitch henriquez
advocaten
richard korver
strafrechters
agenten
openbaar ministerie
mitch henriquez
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi