Taxichauffeurs Casablanca doodsbang voor 'man met de hamer'

marokko
1
20 sep '16
Een beruchte crimineel die het in de nachten gemunt had op taxichauffeurs heeft de stad Casablanca geruime tijd geteisterd.

Dagblad Assabah meldt vandaag dat 'de man met de hamer', zoals hij werd genoemd, inmiddels is opgepakt. De recidivist heeft vijftien jaar aan gevangenisstraffen op zijn conto staan wegens diefstal, verkrachting en het gebruik van vuurwapens. Dat weerhield hem er niet van om opnieuw de fout in te gaan. Hij ging in de nachten de straten op om taxichauffeurs te beroven. Sommigen raakten zwaargewond. 

Vertrouwen
Zijn beginplek was vaak Ain Diab en het stadscentrum. Eenmaal een petit taxi gestopt vroeg hij de bestuurder ze naar de wijk Lissasfa te brengen. Hij bood ze het dubbele van het normale tarief om hun vertrouwen te wekken en omdat veel taxichauffeurs geen trek hebben in een dergelijk tripje. Eenmaal op de plek van bestemming, vaak afgelegen en donker, sloeg hij zijn slag. 

Levensgevaarlijk
Een taxichauffeur kreeg rake klappen met de hamer op het hoofd. Anderen kwamen er met minder kleerscheuren vanaf. De dader had het voorzien op de omzet van de dag. Een van zijn vele slachtoffers werd zodanig toegetakeld dat hij tussen leven en dood in het ziekenhuis Ibn Rushd werd opgenomen. Daar moest hij een maand verblijven.

De 48-jarige crimineel werd in een taxi opgepakt op de weg van El Jadida en tijdens een routinecontrole. Hij is in de beruchte Oukacha gevangenis ondergebracht in afwachting van zijn proces.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
overval
criminaliteit
taxi
ain diab
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi