Herder aangevallen en gedood door wilde zwijn in Marokko

marokko
6
20 sep '16
Afgelopen vrijdag is in provincie Ifrane een herder compleet verrast toen een wilde zwijn hem aanviel. Hij overleefde het niet.

Volgens Assabah werd de herder van dertig jaar aangevallen door een zeug nabij Oued Ifrane, populair bij toeristen en dagjesmensen. Hij was zijn kudde aan het hoeden en begeleiden op ongeveer acht kilometer van de landelijke gemeente toen hij door de zeug werd aangevallen en ernstige verwondingen opliep. Vooral zijn rug moest het ontgelden. Daaruit blijkt ook dat het dier van achter toesloeg en de herder werd verrast. 

Hulp
De schrille kreten van het slachtoffer, die in de ochtend klonken, werden tot in de verte gehoord. Bewoners in het gebied haastten zich met spoed naar de plek en hem daar aangetroffen belden ze een ambulance. Door het moeilijk begaanbaar terrein duurde het voor de nooddiensten langer dan normaal om hem te bereiken. Dat terwijl tijd zeer kostbaar was. 

Onderweg naar het ziekenhuis blies het slachtoffer zijn laatste adem uit. Hij werd direct naar het lijkenhuis gebracht voor autopsie. De krant weet dat de dood van de herder tot grote ontevredenheid zorgde en de mensen een protest hielden. Zij zijn boos over de verspreiding van wilde zwijnen die een bedreiging vormen voor de lokale bevolking.

© Redactie 2016
marokko
wilde zwijn
ifrane
oued ifrane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi