Marokkaanse in Saudi-Arabië verkracht en gevangen gezet (video)

marokko
81
20 sep '16
Op YouTube is een video opgedoken van een Marokkaanse vrouw die op aangrijpende wijze haar verhaal doet over het leven in Saudi-Arabië.

De vrouw in de video zegt Lamya El Moatamed te zijn en smeekt koning Mohammed VI om in te grijpen om zodoende gerechtigheid te krijgen voor de vrouw. Ze werd naar Saudi-Arabië gelokt en kwam daar al snel terecht in een web van bedrog, misbruik en seksuele slavernij. Ze vertrok naar het land om daar te werken om zodoende voor haar dochter te kunnen zorgen in Marokko. 

Trouwen
Via sociale netwerken had ze contact gelegd met een man die voor haar een baan had in Saudi-Arabië. Toen ze aankwam moest ze gelijk met hem trouwen, beweert de vrouw. Als ze dat niet zou doen dreigde hij dat ze haar dochter nooit meer zou zien. Ze stemde in, trouwde met de man en al snel volgde seksueel misbruik. Ook nodigde hij vrienden uit zodat deze samen met andere vrouwen seks met haar konden hebben. 

Als ze weigerde werd ze verbaal en fysiek misbruikt en uit huis gezet. Zelfs in de Ramadan zouden de verkrachtingen en martelingen door haar 'echtgenoot' en zijn vrienden zijn doorgegaan. Op een bepaald punt wist ze genoeg moed te verzamelen om het te melden bij de autoriteiten. Ook ging ze naar de Marokkaanse ambassade om hulp te vragen. Daar vroeg het ambassadepersoneel om de zaak op te geven zodat ze haar Marokkaanse paspoort kon krijgen. 

Van kwaad tot erger
Naar haar echtgenoot besloot ze niet terug te keren. Moatamed zegt dat ze na haar aangifte naar een de gevangenis werd gestuurd omdat ze nergens anders terechtkon in het land. Ook moest ze 15 dagen in een psychiatrische instelling blijven 'omdat ze haar zaak weigerde op te geven'. Na het proces, dat een jaar duurde, werd ze zelfs veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. 

Moatamed zegt bewijs te hebben voor alle misbruik, inclusief audio-opnamen. Ze vroeg de koning om hulp omdat ze het gevoel heeft in gevaar te zijn nadat ze de video publiceerde. Hoewel ze niets liever wil dan sterven, kiest ze ervoor te blijven leven voor haar dochter, legt ze uit.

© Redactie 2016
marokko
marokkaanse
saoedi-arabië
youtube
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?