Marokko wil elektrische auto ontwikkelen

marokko
2
20 sep '16
Marokko is hard op weg naar een bewuste vorm van consumeren en daar horen milieuvriendelijke auto's natuurlijk bij.

De autoriteiten willen in samenwerking met enkele autogiganten de eerste Marokkaanse elektrische auto maken. Het gaat om de bedrijven Renault, M2M en Schneider. De samenwerkende bedrijven hopen daarnaast dat in 2030 10% van de auto's elektrisch zijn. Daarvoor moet er nog een hoop gedaan worden. Denk daarbij aan bewustwording bij de overheid en bij het volk. 

Bewustwording
Ook moet de portemonnee getrokken worden om eigenaren van elektrische auto's financieel te helpen omdat elektrische auto's nauwelijks betaalbaar zijn voor het gros van de burgers. Dit moet gepaard gaan met bewustwordingscampagnes zoals het voorzien van ambtenaren van milieuvriendelijke dienstauto's. 

Plan
Volgens Le360 zal het plan zich tijdens de internationale klimaattop COP22 in Marrakech ontvouwen. Over twee dagen worden ook details bekend gemaakt. Het Nationaal Agentschap voor de Ontwikkeling van Hernieuwbare Energie zal optreden als overheidsvertegenwoordiger. Tijdens COP22 krijgen deelnemers overigens de beschikking over elektrische auto's die al worden verkocht.

Denk daarbij aan de Nissan Leaf of de Renault Kangoo of Zoé. Ook de Twizy hoort tot de mogelijkheden.

© Redactie 2016
marokko
auto
schneider
renault
elektrische auto
milieu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?