Politicus in Marokko gebruikt si7r om verkozen te worden

marokko
9
21 sep '16
Een gemeenteraadslid van de oudste politieke partij in Marokko heeft zijn heil gezocht in hekserij om zijn politieke ambities waar te maken.

Het bizarre verhaal haalt de nationale pers in Marokko. Onder meer Al Akhbar schrijft over de nummer 2 van Istiqlal in de gemeente Chtouka Ait Baha. Voor de parlementsverkiezingen wil Ali Lberhichi graag naar de Tweede Kamer en heeft daar veel voor over. De krant heeft bij het artikel ook een foto gepubliceerd van de politicus gehuld onder dichte rook. 

Hij is in het gezelschap van een beruchte sahir en de voorzitter van de financiële commissie in de gemeenteraad van Aït Amira. Toen hem om uitleg werd gevraagd beweerde hij dat deze in Aourir werd genomen, ten noorden van Agadir. Daar zou hij op een schoolkamp actief zijn geweest nadat de organisatie hem had uitgenodigd. De krant weet echter zeker dat de foto boekdelen spreekt.

Voor de Marokkaanse pers is 1+1 duidelijk twee. De foto, met rook en in het bijzijn van een sahir zegt voor de pers genoeg: na vruchteloze pogingen om in het parlement te komen nam Lberhichi ernstige maatregelen. Nu dat naar buiten is gekomen lijken zijn kansen letterlijk in rook te zijn opgegaan.

© Redactie 2016
marokko
si7r
politicus
bizar
ali lberhichi
gemeenteraadslid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi