Netanyahu waarschuwt Marokkaanse joden: 'Ga niet naar Marokko'

marokko
13
22 sep '16
De zionistische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn zorgen geuit over de joodse feestdagen van 'Hayloula' en de viering ervan in Marokko.

Duizenden joden reizen jaarlijks naar Marokko af om de feestdagen daar door te brengen. Nu Hayloula voor de deur staat is dat niet anders. Netanyahu waarschuwde echter dat Marokkaanse joden beter thuis kunnen blijven. Dat deed hij omdat ook Marokko meerdere malen bedreigd is door terreurorganisaties. Joden zouden een doelwit kunnen vormen van deze organisaties. Marokko heeft de boel echter al jaren goed voor elkaar. Joden die wel gaan moeten voorzichtig zijn, vooral op drukke plaatsen zoals toeristische gebieden, sportgebieden, culturele bezienswaardigheden, uitgaansgelegenheden, supermarkten, hotels en luchthavens. 

Al Massae meldt dat zijn regering naast Marokko nog 33 andere landen heeft opgenomen in een lijst van landen met een hoog risico. Naast Marokko worden ook Egypte en Turkije genoemd. Deze groep toeristen komt vooral via Spanje en Frankrijk Marokko binnen en gaan daarna vooral naar Marrakech, Essaouira, Agadir en Ouarzazate. 

Ondanks de terugkerende waarschuwingen gaan er steeds meer joden terug naar Marokko, vooral tijdens joodse feesten.

© Redactie 2016
marokko
benjamin netanyahu
zionisten
hayloula
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?