Marokko gaat snelwegen groener maken

marokko
0
22 sep '16
Plastic, papier, karton, blikjes en flesjes: de Marokkaanse snelwegen worden door gebruikers zwaar bevuild.

Jaarlijks moeten de reinigingsdiensten voor 3.000 ton aan afval opruimen op de snelwegen, meldt Al Ahdath Al Maghribiya vandaag. De krant citeert ambtenaren van de Nationale Snelwegbeheerder (ADM) en zegt dat men van plan is om de impact van het vuil op het milieu te verminderen door een afvalinzamelingsproject. Met het opgehaald vuil moeten nu herbruikbare producten gemaakt worden, zegt Anwar Benazzouz, leidinggevende bij ADM. Er is echter meer dat ADM voor het milieu doet.

Bij nieuwe infrastructuurprojecten probeert men zoveel mogelijk te verspillen. Zo is bij de aanleg van snelweggedeelte Skhour Rhamna-Agadir voor 4 miljard liter water opgeslagen op een droog terrein. Dat water kan nu gebruikt worden.  Als het gaat om energie gaat ADM steeds meer stations opzetten die elektriciteit kunnen opwekken op basis van zonne-energie. Hiervan moeten tolstations gebruik kunnen maken. Aan de randen van snelwegen legt ADM 10.000 hectare aan planten en bomen aan in de strijd tegen woestijnvorming. 

Ambtenaren van ADM wilden deze plannen graag met de krant delen om hun inzet te laten zien en als onderdeel van de VN-plannen inzake de klimaatverandering. ADM zegt vooral door te willen gaan met het duurzaamheidsplan.

© Redactie 2016
marokko
snelweg
afval
milieu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?