Marokkaanse doet beklag over stewardess die babyflesje niet wil opwarmen

marokko
1
22 sep '16
De 31-jarige kersverse moeder van Nael, vier maanden, zou een leuke reis in Marokko maken. Deze begon echter dramatisch door een onwelwillende stewardess.

Nabila, woonachtig in de Belgische stad Etterbeek, koos voor luchtvaartmaatschappij Thomas Cook om van Zaventem naar Agadir te reizen. Dat deed ze samen met haar moeder en echtgenoot. 'Als jonge moeder was het voor mij heel belangrijk om alles in het werk te stellen om mijn zoon een aangename vlucht te bezorgen', verwijst ze in de krant La Capitale naar de reis op 6 september. Dingen gingen echter niet zoals gepland. Ze plaatste drie flesjes met melk, goed om haar zoon 12 uurtjes zoet te houden. 

Stewardess
Wetende dat de vlucht nauwelijks vier uurtjes duurt had ze de twee flessen mee voor alle zekerheid. 'Het was genoeg om ze even op te warmen. In het vliegtuig vroeg ik de stewardess om het flesje op te warmen', schetst ze het begin van een onaangename ruzie. De jonge moeder moest vervolgens vijftien minuten wachten voor de stewardess aanstalten maakte om haar te helpen. Met een hongerige baby is dat een hele poos. 'Ik vroeg haar daarna om het goed op te warmen omdat mijn zoon dat het liefst heeft. Ze antwoordde dat ze twee handen heeft en haar best zal doen.'

Toen ze de fles terug kreeg was de melk alles behalve goed warm. 'Gezien haar humeur durfde ik niet te vragen om het nog meer op te warmen en hoopte dat mijn zoon het voor een keer zou drinken.'

Tussenstop
Tot overmaat van ramp werd ook nog eens aangekondigd dat luchthaven Agadir is gesloten en dat het vliegtuig gedwongen is te landen in Marrakech, waar ze enkele uren moesten wachten. Alle onrust hebben ervoor gezorgd dat baby Nael zijn flesje niet op dronk terwijl de melk koud is geworden. 'Ik vroeg haar nog maar eens om het op te warmen, goed op te warmen. Ze nam het flesje in ontvangst en vertelde me dat deze nog 'best warm' is en dat mijn zoon het maar op deze manier moest opdrinken', aldus een gefrustreerde Nabila.  

Baby Nael bleef er echter bij om het flesje niet koud te drinken waarna de moeder haar verzoek herhaalde. 'Op agressieve wijze nam ze de fles van me aan. Ik hoorde een collega nog zeggen dat ze er gewoon hete water bij moest doen.' Als Nabila de fles terugkrijgt nemen de frustraties toe. 

Melk
'Elke dosis melkpoeder gaat gepaard met 30 ml water. Ze hoefde er geen water bij te doen!', zegt ze terwijl ze verwijst naar het verprutsen van de melk. De moeder wil geen schadevergoeding, alleen excuses. 'Ik vroeg Thomas Cook om actie te ondernomen en ervoor te zorgen dat ouders met baby's worden gerespecteerd.' Het bedrijf kreeg de klacht via Facebook in ontvangst en reageerde met verontschuldigen. Ook stelde men dat de tevredenheid van passagiers topprioriteit is voor het bedrijf en de crew.

Met de verantwoordelijke bemanning gaat bovendien een hartig woordje gesproken worden, zegt de woordvoerder.

© Redactie 2016
marokko
marokkaanse
belgie
nabila thomas cook
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?