Marokkaanse voetballers scoren er op los in KNVB Beker

marokko
17
23 sep '16
In de 1/32 finale van de KNVB Beker verzorgden de Marokkaanse profs een mooie bijdrage aan de overwinningen van hun elftallen

Hieronder een overzicht van alle wedstrijden met Marokkaanse bijdrage in de vorm van doelpunten, assists en debuten:

Ajax - Willem II (5-0)
In aanloop naar deze ontmoeting in de KNVB Beker ging het vooral over een mogelijk debuut van toptalent Abdelhak Nouri. De 19-jarige technicus beaamde zijn aanwezigheid en eerste minuten in het eerste elftal van de Amsterdammers met een wonderschone treffer. Voor de andere Marokkaan binnen de lijn was ook een positieve rol weggelegd, Hakim Ziyech had een groot aandeel in de 5-0 zege.

De 23-jarige international mocht vanaf zijn favoriete plek, de tien positie, aantreden en toonde zich meteen productief: één doelpunt en twee assists.

DVS 33 - PEC Zwolle (1-4)
In de Eredivisie gaat het ronduit erbarmelijk met PEC, de club uit Zwolle komt maar niet tot scoren en is hekkensluiter. Alle reden om zich in de Beker te revancheren en hierin had spits Anass Achahbar een belangrijke bijdrage. De 22-jarige aanvaller zorgde voor de 1-4  door zelf één keer te scoren en één keer het voorbereidende werk op een treffer te verzorgen.

SC Heerenveen - De Graafschap (5-1)
In dit duel wist de club van de 22-jarige aanvaller Younes Namli uiteindelijk aan het langste eind te trekken. In de 5-1 zege was Namli eenmaal trefzeker.

NEC Nijmegen - ADO Den Haag (3-5, strafschoppenserie)
Na het 1-1 gelijkspel aan het einde van de officiële speeltijd was het tijd voor strafschoppen. In dit duel maakte Ashraf El Mahdioui eindelijk zijn debuut in de hoofdmacht van ADO. Het talent mocht afgelopen seizoen transfervrij vertrekken bij Jong Ajax en heeft tot aan dit duel op de bank mogen zitten. In de strafschoppenserie, uiteindelijk 3-5 voor ADO, benutte ook El Mahdioui zijn trap vanaf de stip.

Sparta Rotterdam - FC Dordrecht (3-1)
Op gang gekomen met doelpunten in de Eredivisie deelde spits Zakaria El Azzouzi in dit duel niet mee in doelpunten maar in assists. Maar liefst twee keer bracht El Azzouzi een teamgenoot tot een treffer.

ASV De Dijk - Vitesse (2-7)
In de Eredivisie staat de van Málaga CF teruggekeerde Adnane Tighadouini nog droog. In de Beker krikte hij z'n doelpuntensaldo weer op, met twee treffers voor eigen rekening genomen walste hij met 2-7 over ASV De Dijk heen.

FC Lienden - AZ Alkmaar (1-4)
De kersverse AZ-aanwinst Ilias Bel Hassani liet tegen het FC Lienden van Hans Kraaij Jr. van zich horen. De middenvelder verzorgde twee treffers, aan de kant van Lienden was Mohammed Bendadi trefzeker.

Spakenburg - Fortuna Sittard (2-1)
De fenomenale treffer van Abdelaziz Khalouti viel in het niet tijdens de ontmoeting met Spakenburg. De 27-jarige linksbuiten werd met 2-1 uit het bekertoernooi gespeeld door de Tweede Divisie club.

JVC Cuijk - SC Telstar (1-3)
Zonder de vertrokken Tarik Tissoudali (red. naar het Franse Le Havre) is SC Telstar dit seizoen ingegaan om middels de nacompetitie zich in de Eredivisie te spelen. Op bezoek bij JVC Cuijk opende de ex-teamgenoot van Tissoudali, Mohamed Ajnane, de score voor zijn formatie. Uiteindelijk werd het 1-3 ten gunste van Telstar.

© Redactie 2016
marokko
knvb beker
hakim ziyech
abdelhak nouri
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?