Bewoners Tanger leggen zelf zebrapaden aan voor veilig oversteken

marokko
8
23 sep '16
Bewoners van de havenstad Tanger zijn er klaar mee: de overheid maakt maar geen werk van het aanleggen van zebrapaden.

Geconfronteerd met het ontbreken van veilige oversteekplaatsen en de passiviteit van de autoriteiten hebben bewoners van de drukke stad zelf een oplossing bedacht. Ze besloten zelf de bekende witte strepen aan te brengen op wegen waar deze nodig zijn. Zonder zebrapaden en speciale oversteekplaatsen vrezen de bewoners voor hun levens. Dat meldt Al Massae vandaag.

Verf
De bewoners kwamen tot dergelijke maatregelen toen klacht na klacht onbeantwoord bleef. Gewapend met verblikken en kwasten investeerden sommige burgers hun tijd en geld om voor wat meer verkeersveiligheid te zorgen. De krant stuurde een journalist naar de stad en sprak met bewoners. Deze bevestigden het werk van 'de gewone man'. 

Druk
Volgens de krant is er inderdaad een schrijnend gebrek aan oversteekplaatsen voor voetgangers, met inbegrip van de belangrijkste verkeersaders van de stad. Denk daarbij aan de Mohammed V Avenue, Mohammed VI Avenue en Moulay Slimane, Moulay Abdellah en om maar te zwijgen over de extreem drukke rotondes.

Het is voor burgers dan ook onacceptabel dat de autoriteiten een dergelijk goedkope en makkelijke taak niet uitvoert terwijl het veel mensenlevens kan redden.

© Redactie 2016
marokko
tanger
opmerkelijk
zebrapad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?