Italiaanse agenten cel in om niet helpen neergestoken Marokkaan

marokko
0
23 sep '16
De Italiaanse rechtbank heeft twee leden van de Italiaanse Gendarmerie veroordeeld tot een gevangenisstraf.

De rechtbank acht bewezen dat ze nalatig zijn geweest en zelfs niet hebben geholpen toen een Marokkaan door drie personen werd aangevallen en neergestoken. Dat meldt Akhbar Al Yaoum vandaag. Justitie verklaarde hen schuldig aan nalatigheid bij het uitvoeren van hun professionele taken. Volgens de krant vond de steekpartij vier jaar geleden plaats. 

De 38-jarige Marokkaan werd op het plein Saint Bon in La Specia aangevallen. Na de aanvaller besloot alleen een voorbijganger vrijwillig te helpen en eerste hulp te bieden tot de ambulance kwam. Hij overleed echter. Na de evacuatie van het slachtoffer kwamen de twee 'carabinieris' tevoorschijn. Ze schreven dingen op en gingen vervolgens op zoek naar de aanvallers. 

Nieuwe wending
Tenminste, daar werd in eerste instantie vanuit gegaan. Een Italiaanse krant deed onderzoek en kwam achter nieuwe feiten. Volgens deze bevindingen bleven de agenten te lang in hun auto zitten voor ze hulp kwamen bieden. Na de publicatie van deze gegevens werd een nieuw onderzoek ingelast door justitie. Deze achtte hen schuldig en veroordeelde ze tot tien maanden gevangenisstraf.

In hoger beroep werd de straf tot acht maanden teruggebracht.

© Redactie 2016
marokko
marokkaan
italie
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?