Bekende markt in Meknes ontruimd om verdacht koffertje

marokko
2
23 sep '16
Meknes heeft woensdag te maken gehad met de mobilisatie van een ongekend hoog aantal agenten en anti-terreurdiensten.

De grote centrale markt van de stad, bekend als Hamria, was het decor van een potentiële terreurdreiging. Een vrouw ging de markt op met haar koffer, meldt Assabah vandaag. Daar ging ze van verkoper naar verkoper om te vragen of ze haar eigendommen daar mag achterlaten. Ze kreeg veel weigeringen toen ze eindelijk een marktkoopman bereid vond haar koffertje in ontvangst te nemen en deze voor haar te bewaren. 

Ze had haast en kon de koffer niet de hele tijd bij zich dragen. Na twee uur wachten kwam de vrouw niet terug en dat leidde tot zorgen bij de koopman en zijn collega's. Uiteindelijk besloten ze de politie te bellen. Eenmaal ter plekke moest iedereen de markt verlaten. De explosieven opruimingsdienst was ter plekke om de koffer te checken. 

Onhandig
Daarin bleek slechts een gasfles in te zitten en wat vrouwelijke kleding. De politie besloot dat de markt weer veilig was voor het winkelend publiek. De gezochte vrouw werd opgepakt en onmiddellijk meegenomen voor een controle. Hieruit bleek dat de vrouw uit Khemisset kwam en naar Meknes kwam om een huis te zoeken en daar een baan te vinden.

© Redactie 2016
marokko
meknes
hamria
koffer
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?