Marokko bedroefd en geschokt door gebeurtenis tussen moeder en zoon

marokko
9
23 sep '16
Onze redactie heeft al heel wat zien voorbij komen maar tijdens het schrijven van onderstaand artikel moesten we toch even slikken. Het toont aan hoe verschrikkelijk de gevolgen van drugsverslavingen kunnen zijn.

De Marokkaanse krant Assabah bracht de feiten vandaag in het nieuws. Een jongeman probeerde in Sidi Slimane zijn moeder te verkrachten terwijl hij haar met een mes bedreigde. Dat deed hij onder invloed. De moeder besloot zichzelf te beschermen en kreeg daar hulp bij van een andere zoon. Samen brachten ze de dreigende zoon om het leven. Justitie vraagt zich af of dit wel nodig was. 

Schok
Marokko reageert geschokt op de feiten waarin een moeder haar eigen zoon ombrengt. De moeder en zoon zijn inmiddels aangeklaagd en moeten zich voor de rechter verantwoorden wegens doodslag met het gebruik van een mes, het niet helpen van een persoon in gevaar en het niet melden van een misdrijf. De politie werd in de wijk Al Khir op de hoogste gesteld van een ernstig gewonde man.

Daar ontdekten ze de jonge dertig met ernstige verwondingen, hij overleed op weg naar het ziekenhuis. Uit autopsie bleek hij ernstige bloedingen te hebben opgelopen na een klap op het hoofd. Ook bleek hij onder invloed van drugs te zijn en een poging te hebben gedaan zijn moeder te verkrachten. 

Lesje
De moeder en zoon geven voor de rechter aan dat zij geenszins de bedoeling hadden om hem te doden maar hem 'een lesje wilden leren'. Moeder en zoon zitten opgesloten in de gevangenis Al Aouad in afwachting van de voltooiing van het onderzoek.

© Redactie 2016
marokko
sidi slimane
moeder
zoon
drugs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?