Mohammed VI in actie: in Saudi-Arabië verkrachte Marokkaanse terug (video)

marokko
27
23 sep '16
Een Marokkaanse die in Saudi-Arabië werd gedwongen te trouwen en als seksslaaf diende is dankzij koning Mohammed VI weer terug.

Lamia ging naar Saudi-Arabië om daar te werken en om voor haar dochtertje in Marokko te kunnen zorgen. Daar werd ze al snel gedwongen met haar werkgever te trouwen. Deze misbruikte haar, zette haar vast en liet haar gedwongen seks hebben met zijn vrienden. Ze smeekte in een YouTube-video om de hulp van de koning en die kwam er. Enkele dagen nadat de video op YouTube verscheen is Lamia weer terug in Marokko. 

Emotioneel
Ze landde vandaag op luchthaven Mohammed V in Casablanca en dat was een emotionele aangelegenheid. Enkele familieleden, waarschijnlijk haar ouders en dochtertje, wachtten haar op. 'Pas toen ik op de luchthaven was geloofde ik dat ik vrij was', zegt ze voor de camera van Chouf TV en andere media.

'Ik heb veel geleden. In de gevangenis werden we als vee behandeld, het eten was vies en er zaten maden in. Al7amdoulilah heb ik volgehouden', zegt ze terwijl ze verwijst naar vrouwen die daar nog steeds vastzitten en het moeilijk hebben. Ze heeft twee jaar vastgezeten terwijl haar 'echtgenoot' vrij rondliep. 

Eerste verklaring

Emotionele aankomst (klik)
Bedankje (klik)
Ontvangst (klik)

© Redactie 2016
marokko
casablanca
saoedi-arabië
verkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?