Boosheid om verborgen camera's in taxi's Tanger

marokko
0
24 sep '16
Sommige taxichauffeurs in Tanger hebben ervoor gekozen om verborgen camera's te installeren in hun voertuigen.

Hiermee willen ze naar eigen zeggen hun eigen veiligheid en dat van passagiers waarborgen. Veel burgers vinden het echter overdreven en bovendien een schending van hun privacy, meldt Al Akhbar vandaag. Op sociale netwerken spreken veel burgers uit Tanger over de 'nieuwe trend'. De autoriteiten in Tanger hebben nog geen officiële mededeling gedaan over de kwestie. 

De krant stelt dat de belangrijkste missie van taxi's het transporteren van passagiers is en dat het gebruik van cameratoezicht in strijd is met hun privacy. Wettelijk zou dat ook niet toegestaan zijn. 'Deze praktijk is nog kwalijker omdat taxichauffeurs reizigers niet inlichten over het feit dat ze worden gefilmd', schrijft de krant. 

Veiligheid
Daaraan toevoegend: 'Burgers hebben het recht om te weigeren gefilmd te worden omdat er geen wetgeving is voor bewakingscamera's in taxi's om eventuele diefstallen en andere dingen te voorkomen.' Voor de camera's valt echter wel wat te zeggen want chauffeurs worden steeds vaker geconfronteerd met klanten die wegrennen zonder te betalen, met name 's avonds. 

Onlangs werd een taxichauffeur in de nacht aangevallen door een man die zich als vrouw verkleedde. De verdachte werd gearresteerd maar het is niet bekend of dit te danken is aan eventuele camerabeelden in de taxi.

© Redactie 2016
marokko
taxi
tanger
privacy
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?