'Trump gunt Israël heel Jeruzalem'

buitenland
147
26 sep '16
Donald Trump wil Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van Israël erkennen.

Dat heeft de presidentskandidaat van de Amerikaanse Republikeinse Partij volgens de Israëlische krant Haaretz zondag gezegd in een gesprek met premier Benjamin Netanyahu. Verder zei Trump dat militaire hulp aan Israël en samenwerking bij het ontwikkelen van een verdediging tegen raketten, "een uitstekende investering voor Amerika" zou zijn. De Palestijnen eisen het door Israël illegaal geannexeerde oosten van Jeruzalem op als hoofdstad van hun toekomstige staat.

Netanyahu sprak zondag ook met Hillary Clinton, Trumps belangrijkste rivale in de strijd om het Amerikaanse presidentschap in november. De vroegere minister van Buitenlandse Zaken noemde een sterk en veilig Israël essentieel voor de Verenigde Staten, schreef Haaretz. Zij sprak zich uit tegen iedere poging om van buitenaf een oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict op te leggen, ook door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Over de illegaal ingenomen Palestijnse gebieden en de uitbreiding van illegale nederzettingen alsmede het doden van onschuldige Palestijnen is onbesproken gebleven. Netanyahu verbleef in New York voor de Algemene Vergadering van de VN.

© ANP 2016
donald trump
hillary clinton
zionisten
jeruzalem
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi