'Helft van slachtoffers Aleppo is kind'

buitenland
64
26 sep '16
Kinderen maken ongeveer de helft uit van de slachtoffers die de afgelopen dagen zijn gevallen in het door rebellen bezette deel van Aleppo.

Dat melden hulpverleners die in het hevig bestookte oosten van de stad werken. Van de gewonden die zaterdag werden opgenomen in een ziekenhuis in de verwoeste stad was 43 procent minderjarig, liet de medische staf aan hulporganisatie Save the Children weten. De ambulancedienst van de Syrische hulporganisatie Shafak haalde de afgelopen twee dagen evenveel kinderen als volwassenen op.

Door de grote tekorten aan geneesmiddelen, apparatuur en personeel kunnen de veldhospitalen gewonde kinderen vaak niet redden. De patiëntjes kunnen ook niet naar elders worden gebracht, omdat Oost-Aleppo wordt belegerd en is afgegrendeld door regeringstroepen. 

De uitgeputte hulpverleners moeten ook voor hun eigen leven vrezen. Vorige week raakte een medewerker van Shafak zwaargewond door een luchtaanval van het Syrische leger. De westerse grote mogendheden betichtten Syrië en steunpilaar Rusland afgelopen weekeinde van oorlogsmisdaden in Aleppo.

© ANP 2016
syrie
aleppo
kinderen
oorlog
daesh
bashar al assad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?