Bankmanager in Marokko steelt 10 miljoen dirham

buitenland
2
26 sep '16
Een filiaalmanager van een bank in Marokko heeft 10 miljoen dirham weten te stelen van klanten alvorens hij op de vlucht sloeg.
De bank staat in een buitenwijk in Agadir, meldt Assabah vandaag. De zaak kwam aan het rollen toen klanten van de filiaal aan de alarmbel trokken toen ze opvallende veranderingen zagen in hun rekeningen. Uiteindelijk deden ze aangifte. Uiteindelijk bleek het om 10 miljoen dirham te gaan, waarvan 6,5 miljoen dirham naar rekeningen van familieleden werd doorgesluisd. 

Doofpot
Het hoofdkantoor van de bank stuurde direct een team om inspecties uit te voeren. Om welke bank het gaat kon echter niet genoemd worden. Toen de inspectie verduistering uitwees probeerde de bank de zaak geheim te houden door onder meer de manager te schorsen zonder de autoriteiten te waarschuwen. De dader kreeg door dat hij vervangen zou worden en maakte vervolgens nog even snel tienduizenden dirhams over voor hij op de vlucht sloeg.

Sommige klanten hadden niet eens door dat hun geld was verdwenen en werden in kennis gesteld. De bank beloofde alle slachtoffers terug te betalen. Een deel van de gedupeerden heeft echter aangifte gedaan en eist tussenkomst van justitie om het geld terug te krijgen.
© Redactie 2016
marokko
agadir
oplichting
verduistering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
stade honneur
turkije
syrië
psv
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi