Duizenden opgelicht door piramidespel Marokko

buitenland
2
26 sep '16
In Nederland kent iedereen ze inmiddels, slangen in menselijke gedaantes die middels piramidespelen bakken met geld verdienen.
Het oneerlijk bedrijfsplan waarmee vooral de kopstukken stinkend rijk worden is nu ook overgewaaid naar Marokko. Een bedrijf uit Casablanca, gespecialiseerd in het piramidespel en de distributie van schoonheidsproducten, heeft 9.000 Marokkanen opgelicht. Dat meldt Assabah vandaag in de krant. Veel slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan. De verliezen zijn enorm, het zou gaan om miljoenen dirhams. 

De drie leiders hebben hun mobieltjes inmiddels uitgeschakeld. Een van hen zou volgens geruchten al vertrokken zijn naar Turkije. De officier van justitie van het Strafhof in Casablanca heeft aangekondigd de klachten van burgers te behandelen. Betrokkenen bij het piramidespel zouden zijn verrast door het plotselinge vertrek van de eigenaren. 

Opening
Het hoofdkantoor van het bedrijf, gevestigd in de Abdelmoumen Boulevard, werd al enkele weken na opening gesloten. De eigenaren openen hun bedrijf met veel 'herrie' en wisten direct duizenden geïnteresseerden te trekken door de standaard loze beloften van 'snel en makkelijk geld verdienen vanuit je luie stoel thuis'. Investeerders konden al in de eerste week geld verdienen. 

Uiteindelijk verdienden ze niets meer dan lucht en verloren ze veel geld. Een van deze investeerders is Boubker Bouabou. Hij zegt tegen de krant dat hij 70.000 dirham is verloren alsmede het bedrag van 16.500 dirham om in te stappen.
© Redactie 2016
marokko
piramidespel
casablanca
oplichting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
psv
syrie
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi