Bonje tussen Marokko en Spanje na arrestatie priester en journalist om bekeren Marokkanen

buitenland
15
26 sep '16
Tussen Rabat en Madrid zijn spanningen ontstaan na de arrestatie van een journalist en priester in Marokko.
De twee worden ervan verdacht Marokkanen te hebben geprobeerd te bekeren naar het christendom, iets dat in Marokko verboden is. Hoewel dergelijke zaken vaker voorkomen is Spanje zeer aangedaan door de arrestaties. Vreemd genoeg kondigde de Spaanse justitie direct na bekendmaking van de arrestaties aan dat ze een oud dossier weer gaan oppakken en onderzoeken.

Toeval bestaat niet
Dat dossier gaat over de dood van twee Spanjaarden die in Marokkaanse wateren visten toen ze door de Marokkaanse marine om het leven werden gebracht. Dat meldt de krant Al Massae vandaag. De Spaanse rechter verduidelijkte de heropening van de zaak: 'De dood van de Spaanse burgers in Marokkaanse wateren is een zaak van de Spaanse justitie.'

Ook beweert de rechter dat het een antwoord is op het feit dat de Marokkaanse autoriteiten steken hebben laten vallen in het onderzoek naar het incident. Anonieme bronnen hebben inmiddels gereageerd tegenover de krant. Zij menen dat Spaanse verenigingen en evangelisten, bekend om hun vijandigheid ten opzichte van Marokko, als katalysator optraden bij de escalatie van de kwesties. 
© Redactie 2016
marokko
spanje
madrid
rabat
justitie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
stade honneur
turkije
syrië
psv
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi