Dodelijkste weg van Marokko gaat weer open

marokko
0
27 sep '16
De dodelijkste weg van Marokko zal binnenkort weer open gaan voor publiek. De overheid heeft 1,8 miljard dirham gepompt in het veiliger maken van de weg.

In 2012 kwamen 42 mensen om het leven bij een verschrikkelijk busongeluk op de RN9 tussen Marrakech en Ouarzazate. Dat was vooral te wijten aan de gevaarlijke weg en niet zozeer aan menselijk falen. De bus viel in een ravijn ten zuiden van Marrakech. Volgens Le360 vond dat ongeluk plaats nabij Tizi n'Tichka en mag de weg zich sindsdien de meest gevaarlijke van Marokko noemen.

Voor gebruikers van deze weg is er nu goed nieuws, de wegwerkzaamheden die sinds 2012 plaatsvinden zijn binnenkort afgerond. De bochtige weg is 177 kilometer lang en op een hoogte van 2260 meter. In november moeten verkeersgebruikers er weer op kunnen. 

Werk
De overheid investeerde 1,8 miljard dirham in de eerste fase van het veiliger maken van de RN9. De weg is bijvoorbeeld breder gemaakt om automobilisten en vrachtwagenchauffeurs te ontzien. Om te beginnen pakte men de meest gevaarlijke gedeelte aan tussen Taddart 2 en Tichka. In de komende twee jaar moeten andere delen ook veiliger gemaakt worden.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
ouarzazate
verkeer
dodelijk
ongeluk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?