10 jaar celstraf voor pedofiele imam in Marokko

buitenland
4
27 sep '16
Het Hof van Beroep in Tanger heeft zich in hoger beroep uitgesproken over het vonnis tegen een imam die schuldig is bevonden aan het seksueel misbruiken van drie minderjarigen.
Hij kreeg tien jaar celstraf opgelegd. De uitspraak werd in hoger beroep nog maar eens vastgesteld tijdens een zitting afgelopen donderdag, zo meldt Al Akhbar vandaag in de krant. De man, die als imam werkzaam was maar zich er niet naar gedroeg, kwam in de Ramadan van vorig jaar in opspraak. Families van drie slachtoffertjes deden aangifte tegen de imam van de moskee in Douar Zinat.

Misbruik
Hij zou hun dochters hebben misbruikt. De meisjes, niet ouder dan tien jaar, gingen naar de moskee om Koran te leren maar werden daar onder meer aangerand door de viespeuk. Dat zou ten minste tien keer plaats hebben gevonden, zelfs binnen de muren van de moskee en tijdens de eerste week van de Ramadan. Volgens de krant vroeg hij hen voor de aanrandingen om zich uit te kleden. 

Als de meisjes zouden vertellen over de gebeurtenissen zou er iets ergs gebeuren, vertelde hij hen. Families van de meiden kwamen er echter achter en brachten de zaak voor de rechter. De imam koos eieren voor zijn geld en vluchtte in eerste instantie maar werd gearresteerd. Uit medisch onderzoek bleken de meisjes in sommige gevallen ernstig seksueel geweld te hebben meegemaakt. 

De bewijzen in combinatie met de getuigenverklaringen waren voor de rechter genoeg aanleiding om hem lang achter slot en grendel te laten verdwijnen.

(Photo credits: Mohamed Elkho - Le360)

© Redactie 2016
marokko
tanger
hoger beroep
pedofiel
pedofilie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi