Interview met Sheikh Ahmed al-Khalidi, Marokko's blinde reciteur (video)

marokko
0
27 sep '16
Islamitische website Al-Yaqeen heeft in het teken van een mooi project een interview gehouden met Sheikh Ahmed al-Khalidi, een van de bekendste reciteurs uit Marokko.

Zijn bekendheid heeft hij te danken aan zijn zeer prachtige Koran recitaties, maar ook aan het feit dat hij bekend staat als de “blinde” reciteur. Lotfi Belhachmi zoekt namens Al-Yaqeen al-Khaldi thuis op in Rabat om hem te vragen over zijn wilskracht en doorzettingsvermogen om de Koran te memoriseren.

Reeks
Het interview staat in het teken van een reeks interviews vanuit Marokko met verschillende reciteurs. Wij hebben Lotfi Belhachmi gevraagd naar de gedachte achter de reeks: 'Persoonlijk heb ik altijd gemerkt dat er zeer weinig kennis was bij islamitische jongeren - met voornamelijk een Marokkaanse achtergrond - wat betreft de islamitische identiteit van hun vaderland. Er bestaat hieromtrent zeer veel misvattingen en missconcepties', begint hij.

'We zien dat de Marokkaanse Koranscholen en reciteurs al decennia een zeer belangrijke rol spelen op wereldniveau, helaas is bij veel van onze jongeren deze ontwikkeling niet bekend en dit heb ik altijd  een gemiste kans gevonden. Marokko is een land waar veel van onze jongeren elke zomer graag hun zomervakantie doorbrengen, niet wetende dat zij zich bevinden in een land dat een zeer rijke religieuze cultuur kent.'

'Wij gaan jongeren proberen bekend te maken met het land en de mensen die deze cultuur met zich meedragen.'

Doet het onderstaand filmpje het niet? Klik dan hier

© Redactie 2016
marokko
al yaqeen
lotfi belhachmi
ahmed el khalidi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?