OM bevestigt: Buk-raket uit Rusland haalde MH17 neer

algemeen
26
28 sep '16
Vlucht MH17 is boven Oost-Oekraïne neergeschoten door een Buk-raket afkomstig uit Rusland.

Dat is met zekerheid vastgesteld, laat het Joint Investigation Team (JIT) woensdag weten tijdens de presentatie van de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van het vliegtuig. De raketinstallatie kwam van Russisch grondgebied en is na het afvuren van de raket vanuit Oekraïens door pro-Russische rebellen gecontroleerd grondgebied weer teruggebracht naar Rusland.

Dat zei Wilbert Paulissen, hoofd landelijke recherche, tijdens de presentatie. Het onderzoek naar wie er verantwoordelijk is voor het afvuren van de raket, zal langer in beslag nemen.

Nabestaanden
De nabestaanden van de rampvlucht, waarbij alle inzittenden om het leven kwamen, zijn woensdagochtend in Nieuwegein geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek. Onder de 298 slachtoffers waren 196 Nederlanders.

De vlucht van Malaysia Airlines vertrok twee jaar geleden vanaf Schiphol en werd neergehaald boven het oosten van Oekraïne. Daar bevindt zich het oorlogsgebied waar pro-Russische rebellen strijden met het Oekraïense leger.

© ANP 2016
mh17
schiphol
malaysia airlines
nieuwegein
schietpartij
nationale recherche
wilbert paulissen
oekrainse leger
rusland
oost-oekraïne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi