Marokkaans kind (10) pleegt zelfmoord om ontbreken schoolspullen

marokko
14
28 sep '16
Afgelopen maandag heeft een tienjarig kind in het dorpje Oued Ifrane, regio Azrou, zichzelf gedood om een trieste reden.

De jongen werd extreem verdrietig toen hij van zijn moeder hoorde dat ze niet over de middelen beschikken om schoolspulletjes te kopen voor het nieuwe schooljaar. Dat meldt de krant Al Ahdath Al Maghribiya vandaag. Het lichaam van het slachtoffertje werd door zijn broer gevonden, die probeerde hem nog te helpen maar dat was zonder succes. Het kind zou voor het vijfde leerjaar naar basisschool Koum gaan. 

Kinderrechtenorganisatie 'Blijf van mijn kind af' heeft zich geroerd en stelt de leefomstandigheden van het kind aan de kaak. Deze waren blijkbaar zo erg dat hij zelfmoord pleegde. 'De vereniging biedt haar medeleven aan de familie van het kind en kijkt naar de overheid, die er niet in is geslaagd om het kind te beschermen en prioriteiten te stellen', zegt de organisatie. Zij stellen zelfs dat de overheid verantwoordelijk is. 

Schoolspullen
In Marokko gaan schoolgaande kinderen voor het begin van het schooljaar massaal met hun ouders winkelen voor nieuwe spullen. Het gebruik motiveert de kinderen en zij kijken er elk jaar naar uit. Voor ouders die geen schoolspullen kunnen bekostigen heeft de overheid het rugtas-project in het leven geroepen. Honderdduizenden rugtasjes met daarin de benodigde spullen worden elk jaar uitgedeeld.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
azrou
schoolspullen
oued ifrane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi