Marokkanen woedend om verwijderen muurschilderingen voor verkiezingen

marokko
0
28 sep '16
Bewoners van de Marokkaanse stad M'diq, nabij Tetouan, zijn boos omdat fraaie muurschilderingen zijn verwijderd om plaats te maken voor vakken waar politieke partijen reclame voor zichzelf mogen maken.

De muurschilderingen op de muren van de Ibn Battuta school waren gemaakt door leerlingen en hun leerkrachten en zorgden voor een fraai gezicht. Dat is nu allerminst het geval nu er lelijke vakken staan voor de verkiezingscampagnes. Dat meldt Al Akhbar vandaag. Leraren en hun studenten hebben hun protest geuit tegen 'de minachting van de kunst'. De school in kwestie roept de autoriteiten op om een onderzoek in te stellen.

Barbaars
Zij willen de onderste steen boven hebben en verantwoordelijken bestraffen. Youssef Saadoun, voormalig tekenleraar in de school, kon zijn woede niet verbergen. In een Facebookpost laat de docent zijn onbegrip blijken door de daad als barbaars te bestempelen. 'Zoals iedereen verwacht is dit cultureel initiatief wijdverbreid in alle stedelijke gebieden van deze prachtige stad. Maar om deze te verwijderen voor plaatsing van verkiezingsvakken is absurd', zegt Saadoun. 

Het regionaal kantoor van de Nationale Unie voor Leraren kwam zondag bijeen om de kwestie te bespreken. Doel van deze bijeenkomst was om het ministerie van Binnenlandse Zaken tot bewegen te dwingen en de zaak aan de kaak te stellen. Leden van de unie benadrukken dat het noodzakelijk is om te onderzoeken en verantwoordelijken te bestraffen.

© Redactie 2016
marokko
mdiq
ibn battuta
kunst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?